Kraniosakral terapi

Klinik Solkilden Kraniosakral Terapi

 

Kraniosakral terapi er en behandlingsform, hvor man arbejder på en meget blid men dybdegående måde med hænderne på især hovedet og ryggen.
Kraniosakral terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen.
Kraniosakral terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Hvilke problemer kan afhjælpes med Kraniosakral terapi?

Der kan det løsne op for div. muskelspændinger, piskesmæld, hjernerystelse, hovedpine/migræne, søvnbesvær, angst, stress, hormon ubalancer, tand/kæbe smertereller knogler.
Børn og voksne i alle aldre kan have gavn af Kraniosakral terapi (KST).

Oprindelse af Kraniosakral terapi?

Kraniosakral terapi udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.
I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på disse optegnelser og udviklede Kraniosakral terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag.Kranio sakral terapi udøves i dag blandt andet af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale i USA, Europa, Australien og New Zealand og kom til Danmark midt i 80-erne.

Hvordan foregår Kraniosakral terapi?

Du ligger behageligt på min briks, med et nyvasket tæppe og håndkæde og får et tæppe over dig. Jeg vil holde blidt på dit hoved, ansigt og kroppen hvor jeg arbejder blidt. Der vil blive afspillet rolig musik under behandlingen.
Ofte har en kommende klient gået over længere tid og hobet gener og lidelse op. Derved tager en behandlingsproces også en længere periode. Hver enkelt behandling skal have tid at virke og stabilisere sig, så et forløb over 3– 5 behandlinger med et til to ugers mellemrum mellem hver, er givtigt.