Psykoterapi

Faguddannet ID-psykoterapeut Rikke i Næstved, er støttende og hjælper dig ud af livets svære problemer og følelser, med udviklende snak, der styrker dit selvværd. 

Psykoterapi samtalerum Klinik Solkilden Næstved


Psykoterapi kan styrke dit selvværd og selvtillid

Psykoterapi handler om at hjælpe mennesker (dig) ud af livets vanskelige perioder, og er en vej til at komme videre, når livet gør ondt eller synes meningsløst, så du øger din selvindsigt, og kommer bag om dine tanker.

Alle kan have brug for en samtale og en støttende hånd nu og da i livet, og Integral Dynamisk (ID) psykoterapi er en behandlingsform, der består af regelmæssige samtaler hos mig som uddannet psykoterapeut. Dette kan forløbe over nogle uger eller år, hvor jeg tager hånd om både dit sind og krop. Da kroppen husker alt af både det gode og det dårlige, vil det sætte sine aftryk, og det negative kan vi løsne op denne vej, det positive fremmer vi.

Hvilke problemer kan afhjælpes med psykoterapi?

  • Føler du dig ensom, ulykkelig, nedtrykt, sorgfuldt, stresse??
  • Har du brug for mere, større selvværd?
  • Lyst til at lære mere om dig selv, om hvorfor andre reagere som de gø?
  • Har du konflikter med partneren, børnene, søskende, forældre, chefen, kollegaer?
  • Stressramt (måske uden du ved det?
  • Ramt af afhængighed eller tvangshandlinger?
  • Angst, frygt, bekymringer for konkrete ting eller situationer?
  • Angst, frygt, bekymringer der er svært at definere?
  • Udsat for en livskrise skilsmisse eller andet form for brud?
  • Udsat for chok, traume, ulykke, sygdom? 

Intet problem eller følelse er for lille eller stort til at tale om. Det, at have en udenforstående at vende diverse følelser, tanker, adfærd eller dilemmaer med giver en større indsigt, bevidsthed samt forståelse, der udvikler dig med nye resurser og kompetencer til fremtiden, gør at du på neutral grund kan lukke op og komme videre.

Oprindelse

ID-psykoterapi er en såkaldt Integral Dynamisk psykoterapi, som bl.a. dokumenterer, at vi som mennesker hver især udvikler os forskelligt og i en vis grad uafhængigt inden for en række udviklingsområder eller “udviklingslinjer”, som vi også kalder det.

For eksempel kan f.eks. vores følelsesmæssige, sociale, moralske, kognitive, psykoseksuelle og identitetsmæssige udvikling befinde sig på forskellige niveauer eller stadier. Indenfor integral dynamisk psykoterapi arbejder vi ud fra den erkendelse, at selvets udvikling, dvs. vores identitetsudvikling, er det primære og helt afgørende område at sætte ind på, når vi arbejder terapeutisk med mennesker.

Vores selvfølelse er helt afgørende for både vor psykiske tilstand, sociale trivsel og fysiske helbred. ID- Psykoterapeuten arbejder med overbevisninger, den kritiske sans, får udviklet bevidstheden, og ID-psykoterapien består af forskellige terapiformer som NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) og kognitiv træning.

Uddannelsen tager fire år, hvor jeg også selv har gennemført et psykoterapeutisk forløb som klient, og der kender derfor processen på egen krop og sind. Derefter skrives en eksamensopgave, der skal forsvares ved en censor.

Hvordan foregår Psykoterapi?

I et varmt og trygt rum hvor vi gennem samtaler og øvelser i klinikken, går på opdagelser i dine følelser, tanker og adfærd som fylder for dig, og giver udfordringer eller forhindre dig i din dagligdag og relationer til andre, hjemme samt arbejder med vejrtrækning og kroppen.

Jeg arbejder rigtig meget med kroppen og dens sprog; den fortæller så meget om alt det vi gør ubevidst. Du vil opnå en større forståelse af dig selv og dine reaktionsmønstre, og du vil kunne bryde med alt det usunde, tillægge dig nye og sundere vaner, samt opdage dine stærke resurser og kompetencer.


Rummelighed og diskretion

Jeg kan tilbyde dig samtaler i rolige og varme omgivelser, med masser af rummelighed og diskretion. Det er dig der sætter grænser og bestemmer, hvad vi skal tale om. Alle kan have brug for en at tale med om tanker og følelser. Når du booker kan du vælge kun samtaleterapi, men har også mulighed vælge fysisk behandling også under en session og kombinere disse behandlingsformer. 

 

📞60 63 12 65