Massage

Rikke, hos Klinik Solkilden i Næstved, har studeret den ædle kunst udi massage. Læs her om 5 forskellige teknikker, der kan lindre dine smerter og gøre dig glad. Kan også gives hjemme hos dig som udkørende RAB-massør. 

Få Massage hos Klinik Solkilden Næstved

Værd at vide om massage

Massage er baseret på kroppens anatomiske opbygning og har fokus på at få bevægeapparatet
til at fungere optimalt. Massage kan hjælpe en lang række akutte eller kroniske tilstande i led og muskler og kan bruges både forebyggende og som middel til øget velvære. Derudover kan massage hjælpe dig med at få opbygget en øget kropsbevidsthed og dermed en større evne til at lytte til din krops signaler.

Massage kommer i mange former og varianter. Jeg har specialiseret mig som massør i forskellige teknikker henholdsvis fysiologisk-, fysiurgisk-, bindevævs-, akupressur-, venepumpe- og triggerpunktsmassage. Jeg kombinerer dem i behandlingen, og vælger den massageteknik, jeg finder vil virke bedst specifikt på dine spændinger eller problemstillinger.

Du har sikkert oplevet, hvordan en fastlås legemsdel, f.eks. ryggen, eller endnu værre hele kroppen, kan gøre dig uarbejdsdygtig uanset om du sidder på kontor, eller arbejder som håndværker på en byggeplads eller værksted. Jo før du sætter ind, lindres smerterne, og samtidig kan du forebygge yderlig forværring, måske ved et tilpasset træningsprogram eller anderledes ergonomiske arbejdsstillinger. Ofte medfører smerterne også til en temperamentsændring, og derved leder let til surhed eller opfarenhed, fordi tærsklen for irritation bliver sænket. Her kan jeg hjælpe dig f.eks. med helkropsmassage.

Hvornår virker massage godt?

Massage kan virke godt:

 • mod hovedpine
 • til at få løsnet muskelspændinger i hele kroppen
 • lindre sportsskader
 • opbløde lændesmerter og/eller iskiassmerter
 • løsne krampe
 • lindre menstruationssmerter
 • lindre graviditetsspændinger
 • museskader
 • tennisalbue
 • lindre og/eller fjerne rygsmerter

Kroppen og musklerne bliver stimuleret, og en masse affaldsstoffer bliver renset ud, så blodtilførslen kan løbe frit.

Fysiurgisk og Fysiologisk

Fysiurgisk og Fysiologisk Massage Klinik Solkilden Næstved Rikke Sørensen

Fysiurgisk og fysiologisk massage er det samme under to forskellige navne. Det består af en massageteknik, der hjælper bevægeapparatet til at fungere bedre, og i det brede spektrum derved bedre mobilitet og smertelindring. Teknikken virker ved palpation, og ved at mærke i muskler, sener og væv, kan jeg vurderer og præcis, hvor og hvor meget der skal sættes ind. Ofte benytter jeg brede tryk og træk over kroppen, og for at undgå alt for megen gnidningsmodstand benytter jeg olier lavet på vegetabilsk basis, der letter behandlingen.

Bindevævsmassage

Bindevævsmassage Af Rikke Klinik Solkilden Næstved (c)

Bindevævet er et tyndt lag af væv (visse steder flere lag af væv), der virker afstivende og sammenholdende overalt af i legemet hos menneske og dyr. Selv om det er utroligt stærkt og sejt, kan dette til tider flytte sig lidt, og speciel massage kan virke lindrende og afhjælpe smerter.

Akupressur

Er en massageteknik, der benytter samme principper som med akupunktur, men kun med brug af fingrene, håndfladerne, albuerne og til tider med dertil egnede instrumenter. Det er baseret på konceptet om, at livsenergi flyder igennem om kroppens meridianbaner, der ved blokering kan afhjælpes med akupressur.

Venepumpe

Hjælper på den indre mekanisme, der via musklerne i arme og ben er med til at presse blodet opad i kroppen og tilbage til hjertet. Venepumpesystemet er en del af blodårene, og som i andre blodårer, kan der komme affaldsstoffer her, der kan løsnes og motioneres med øvelser.

Triggerpunkter

Triggerpunkter kan kaldes en form for muskulær- og nervemæssige samlepunkter rundt på kroppen. Disse kan til tider spænde voldsomt op, og danne myoser og lokale spændinger, der har det med at blive kroniske. Ved at vælge den rette massageteknik, sommetider med et lille instrument som f.eks. viskelæderet for enden af en blyant, kan jeg ramme de rigtige triggerpunkter, og med mine faguddannede teknikker løsne op.

Kombinationer

Alle disse 5 massageteknikker mixer jeg i en cocktail af behandling til at hjælpe dig bedst muligt. Uanset om du er mand, kvinde eller (spæd)barn, så kan dette give dig bedre livskvalitet, arbejdsevne og velfærd, så du får solskinnet 🌞 igen.

Typiske reaktioner efter massage

Reaktionerne kan være forskellige. Enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle. Reaktioner skal ses som positive, da det fortæller at kroppen tager imod og arbejder med de forskellige ubalancer, og at bedring er på vej.
Nogle typiske reaktioner kan være:

 • Ro og afslappethed
 • Tørst
 • Hovedpine
 • Øget vandladning
 • Ændring i afføringsmønster
 • Ændring i smerteoplevelse

Udekørende RAB-massør

Normalt er massagen i min klinik i Næstved, men jeg arbejder også som udekørende massør, og kan (mod et tillæg) køre overalt på Sjælland og brofaste øer, så du kan blive hjulpet i hjemmet.
📱Ring nu